AEX biedt mooie scoringskansen

Sinds het dieptepunt van eind mei op 301,48 punten is de AEX in herstel. Daarbij werd afgerekend met de top rond 330 punten en werd zelfs even de top rond 340 punten gepasseerd. Toch lukte het de AEX (nog)… Sinds het dieptepunt van eind mei op 301,48 punten is de AEX in herstel. Daarbij werd afgerekend met de top rond 330 punten en werd zelfs even de top rond 340 punten gepasseerd. Toch lukte het de AEX (nog) niet om de stijging door te zetten. Inmiddels is de AEX opnieuw op zoek gegaan naar de volgende bodem. De dalende trend die eind april werd ingezet, is dan ook nog steeds intact.
Het ‘island reversal’-patroon dat eind mei is gevormd, staat nog steeds als een huis. De stieren zijn weliswaar aan de bal, maar dienen nog wel te scoren. De Duitse DAX-index heeft de AEX het goede voorbeeld gegeven door het recordniveau van dit jaar te bereiken. Daarmee is ‘Die Mannschaft’ evenwel een ‘Einzelgänger’. In Europa en Amerika zijn geen indices aan te wijzen die het topniveau van dit jaar eveneens hebben bereikt. Sterker nog, de meeste indices hebben de top van mei niet eens weten te bereiken. Geen sterk teken, gezien de dalende trend die in 2007 werd ingezet.
In de afgelopen tien maanden heeft de AEX zich ‘ingegraven’ in de zone tussen 300 en 360 punten. Ondanks deze zijwaartse markt hebben abonnees van IndexAlert fraaie winsten kunnen boeken. Daarbij zijn reeds duizenden euro’s aan winsten verzilverd op posities in de euro in combinatie met de AEX-index. Terwijl de AEX sinds 2 januari in de min staat, IndexAlert alweer op een mooie winst.
De huidige zijwaartse markt, na de forse stijging die in maart 2009 werd ingezet, biedt dus mooie scoringskansen, al blijft het lastig om met een trendvolgend systeem in een zijwaartse markt geld te verdienen. De vraag is nu of de markt nog een keer tien maanden rondjes rond de kerk blijft rijden. Daarbij is het wel zaak om goed gepositioneerd te zijn om van een volgende rit te profiteren. Zodra de AEX-trein opnieuw gaat rijden, dient u wel in de (juiste) wagon plaats te hebben genomen.
BeursBulletin handhaaft dan ook nog steeds een aantal winstgevende longposities in sterk presterende fondsen, maar ook profijtelijke shortposities in zwak presterende aandelen. Wij willen de kans natuurlijk niet missen om in deze kansrijke markt te scoren. Eén ding is namelijk zeker: vroeg of laat pakt de markt weer een trend op. Hoe eerder u dan in de trein zit, hoe beter u dan scoort! En u wilt toch niet de kans lopen om de trein te missen?
AEX Verwachting