AEX gedwarsboomd op weg naar nieuwe jaarrecords door de Grieken

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">Het Griekse drama sleept zich voort en laat zijn sporen na op de beurs. De AEX werd (opnieuw) door de Grieken gedwarsboomd op weg naar nieuwe jaarrecords. De AEX bereikte maandag een jaarrecord rond 333 punten om vervolgens wat gas terug te nemen. De 330-puntengrens werd daarbij neerwaarts doorbroken. Het vorige week gevormde opwaarts koershiaat…

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">Het Griekse drama sleept zich voort en laat zijn sporen na op de beurs. De AEX werd (opnieuw) door de Grieken gedwarsboomd op weg naar nieuwe jaarrecords. De AEX bereikte maandag een jaarrecord rond 333 punten om vervolgens wat gas terug te nemen. De 330-puntengrens werd daarbij neerwaarts doorbroken. Het vorige week gevormde opwaarts koershiaat tussen circa 325 en 327 punten staat nog open, wat een potentiële steunzone is.

De inkt van het akkoord met betrekking tot Griekenland is nog niet opgedroogd of er is alweer een lijk uit de Griekse kast gevallen. De Griekse regering verwacht dat het begrotingstekort dit jaar uitkomt op 6,7% van het BBP, wat fors hoger is dan het eerder verwachte tekort van 5,4%. De Griekse vakbonden hebben alweer opgeroepen tot nieuwe protesten tegen de bezuinigingen.
 
Dagbasis

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De AEX bereikte maandag met een koers rond 333 punten het hoogste punt van dit jaar, waarmee de stijgende trend sinds eind november 2011 een impuls kreeg. De Grieken kwamen weer eens om de hoek kijken, waardoor de onzekerheid opnieuw toenam. De AEX dook weer onder de 330-puntengrens en ging richting het koershiaat tussen circa 325 en 327 punten.

De RSI steeg de afgelopen week richting de overbought-grens, maar wist niet boven 70% te komen. Een slotstand van de koopkrachtindicator in de overbought-zone zal een bevestiging betekenen van de bull range. De koopkrachtindicator heeft dit niveau al meer dan 1 jaar niet meer bereikt. Voor de stieren is het van belang dat er opnieuw een hogere bodem wordt gevormd. Een hogere bodem boven 320 punten impliceert dat de uptrend van de afgelopen maanden intact is.

Uurbasis

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De AEX is woensdag teruggezakt richting het koershiaat tussen circa 325 en 327 punten. Deze zone zou steun kunnen bieden. Een opleving rond deze zone zou een teken van kracht zijn.

De RSI is teruggevallen vanuit de overbought-zone richting 40%, waarmee de onderkant van de bull range gisteren werd getest. Het is een sterk teken dat de AEX onlangs een hoogtepunt voor dit jaar bereikte. De index mag nog tot rond 320 punten terugvallen om daar een hogere danwel dubbele bodem te vormen.
 
Met vriendelijke groet,

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.beursbulletin.nl

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.beleggen.com

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.de-beurs.nl

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">Drs. Harm van Wijk

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

AEX Verwachting