AEX houdt stand boven 320-puntengrens

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De AEX kende dinsdag een weinig enerverende dag, waarop de index opnieuw boven de 320-puntengrens consolideerde. Het zou fraai zijn als de index een hogere bodem boven 320 punten weet te vormen, na de hogere top in februari rond 333 punten. De AEX onderneemt wel pogingen om de dalende trend vanaf de top rond 333 punten te verlaten. De AEX

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De AEX kende dinsdag een weinig enerverende dag, waarop de index opnieuw boven de 320-puntengrens consolideerde. Het zou fraai zijn als de index een hogere bodem boven 320 punten weet te vormen, na de hogere top in februari rond 333 punten. De AEX onderneemt wel pogingen om de dalende trend vanaf de top rond 333 punten te verlaten. De AEX corrigeerde de afgelopen week binnen de stijgende trend sinds eind november.

De Europese Centrale Bank maakt woensdag bekend voor hoeveel honderden miljarden euros banken hebben ingetekend via het LTRO-programma. De ECB pompt via de Long Term Refinancing Operation driejaarsleningen in de markt tegen een zeer lage rentevoet. In december leenden banken euro; 489,2 miljard tegen 1%.
 
Dagbasis

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De AEX heeft in februari per saldo licht terreinwinst geboekt. Het is bemoedigend dat de AEX een hoogtepunt rond 333 punten bereikte, waarna de index gas terugnam. De 320-puntengrens werd daarbij intact gelaten.

De RSI wist bij het bereiken van de top van de AEX echter niet overbought te worden. De koopkrachtindicator heeft de 70%-grens al meer dan 1 jaar niet meer gepasseerd. De RSI is onlangs gedaald richting de 40%-zone, wat de onderkant van de bull range markeert. De vorming van een positieve reversal-patroon is nog mogelijk, mits de AEX een hogere bodem vormt ten opzichte van de 320-puntengrens.

Uurbasis

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">Nadat de AEX in februari een hoogterecord voor dit jaar rond 333 punten optekende, zette de AEX een correctie in en viel daarbij terug tot de steunzone rond 320 punten.

De RSI werd maandag oversold door onder de 30% te zakken. De bear range werd daarmee een feit . De RSI zette een herstel in richting 60%, de bovenkant van de bear range. Om hier uit te breken, zal deze grens moeten worden gepasseerd.

De AEX tikte de afgelopen dagen de 326-puntengrens veelvuldig aan. Een doorbraak van deze zone zou een nieuwe aanval kunnen inluiden op de high van dit jaar. Daarmee zou een hogere bodem zijn gevormd.

Wij houden de 320-puntengrens scherp in de gaten om winstgevende posities uit te breiden. Vooralsnog heeft deze steungrens stand gehouden, wat perspectief biedt voor de stieren. Het is echter geen sterk teken dat op uurbasis de AEX weer in een bear range is beland. Bij een doorbraak van deze steungrens, vervalt het scenario van een positieve reversal-patroon.
 
Met vriendelijke groet,

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.beursbulletin.nl

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.beleggen.com

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.de-beurs.nl

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">Drs. Harm van Wijk

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

AEX Verwachting