AEX houdt zich goed staande

De AEX stond de afgelopen week onder druk en doorbrak daarbij het dieptepunt van april. De index daalde, nadat de consolidatiedriehoek van de afgelopen maanden aan de onderzijde werd verlaten. De AEX bond opnieuw de strijd aan met de 350-puntengrens.

Een belangrijkere bodem echter is de bodem van maart rond 343 punten. Zolang dit niveau intact is,… De AEX stond de afgelopen week onder druk en doorbrak daarbij het dieptepunt van april. De index daalde, nadat de consolidatiedriehoek van de afgelopen maanden aan de onderzijde werd verlaten. De AEX bond opnieuw de strijd aan met de 350-puntengrens.

Een belangrijkere bodem echter is de bodem van maart rond 343 punten. Zolang dit niveau intact is, kan worden gezocht naar instapmogelijkheden.

De AEX heeft de stijgende steunlijn sinds de zomermaanden van 2010 opnieuw aan een test onderworpen. Op dagbasis is het beeld al maanden neutraal, daar de Relatieve Sterkte Index in een neutrale zone beweegt tussen 40% en 50%. Er werd een tweetal neerwaartse koershiaten gevormd, wat natuurlijk geen reclame is. Zolang deze gaps nog openstaan, is dit voer voor de beren.
De bodem van maart rond 343 punten is cruciaal. Zolang dit niveau intact is, is een positieve visie gerechtvaardigd. De AEX consolideert rond het 200-daags voortschrijdend gemiddelde, dat ook nog steeds een positieve curve vertoont.

Op weekbasis is het beeld onveranderd positief, daar de RSI nog steeds binnen de bull market range beweegt. De RSI kwam in februari zelfs boven 70%, wat sinds 2006 niet meer is voorgekomen. Nog steeds noteert de koopkrachtindicator boven 40%, wat de kracht van de AEX illustreert.

De Duitse DAX en de Amerikaanse Dow Jones noteren nog steeds ruim boven het dieptepunt van april. Zolang het technische beeld van de (maatgevende) Duitse DAX en de Amerikaanse Dow Jones positief is, twijfelen wij niet aan de positieve visie ten aanzien van de AEX.

Onlangs tekenden de Duitse en Amerikaanse indices zelfs meerjarige records op. Dit is perspectiefrijk voor de AEX. Alles staat of valt natuurlijk bij de bodem van maart. Een doorbraak van dit dieptepunt zet het sein op rood, daar in dat geval de neergaande trend vanaf februari een impuls krijgt. We verwachten echter dat de Amsterdamse beursgraadmeter al op een hoger niveau een herstel gaat inzetten.

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">Met vriendelijke groet,

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">www.beursbulletin.nl

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">www.beleggen.com

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">Harm van Wijk

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

AEX Verwachting