AEX in neerwaartse spiraal

De afgelopen week wist de AEX-index andermaal niet uit de klauwen van de beren te blijven. Kortstondige herstelbewegingen ten spijt, de AEX vervolgde de dalende trend en bereikte een nieuw dieptepunt op… De afgelopen week wist de AEX-index andermaal niet uit de klauwen van de beren te blijven. Kortstondige herstelbewegingen ten spijt, de AEX vervolgde de dalende trend en bereikte een nieuw dieptepunt op 242,37 punten. Zolang de dalende weerstandslijn vanaf oktober niet is doorbroken, blijft deze downtrend intact.
De kredietcrisis begint inmiddels door te werken op de reële economie. Vele bedrijven publiceren tegenvallende kwartaalcijfers. De jongste cijfers van Eurostat wijzen uit dat de industriële nieuwe orders in de eurozone in augustus met 1,2% op maandbasis zijn afgenomen en op jaarbasis met maar liefst 6,6%. In de VS is het aantal aanvragen voor executieverkoop van woningen in het derde kwartaal van 2008 met 71% toegenomen ten opzichte het derde kwartaal van 2007.
Vorige week refereerden wij aan het leeglopen van een groot aantal bubbels, waaronder de huizenmarkt en zakelijk vastgoed. Door deze deleveraging liquideren partijen tegen elke prijs hun posities. Dit proces leidt tot een neerwaartse spiraal totdat de uitverkoop voorbij is. IndexAlert en de ProtectiePortefeuille weten hiervan opnieuw te profiteren en boekten ook deze week weer nieuwe records.
AEX Verwachting