AEX kent hogere toppen en lagere bodems

Vanwege de overslaande Griekse veenbrand op onder meer Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië daalde het vertrouwen in de euro en de landen deeluitmakend van de eurozone tot het vriespunt. De paniek sloeg… Vanwege de overslaande Griekse veenbrand op onder meer Portugal, Spanje, Frankrijk en Italië daalde het vertrouwen in de euro en de landen deeluitmakend van de eurozone tot het vriespunt. De paniek sloeg eveneens over naar de relatief sterke Duitse en Nederlandse aandelenbeurzen, maar lijkt weer wat weg te ebben.
Op 22 december 2009 publiceerden wij een artikel op DFT.nl getiteld: “2010 wordt een slecht jaar.” We kunnen inmiddels vaststellen dat de AEX sinds het begin van januari inderdaad per saldo amper van zijn plaats is gekomen. Weliswaar werd 26 april een ‘recordstand’ van 358,23 punten opgetekend, maar vorige week werd ook het dieptepunt van 307,71 punten bereikt, wat op grote nervositeit bij beleggers duidt.
Vorige week gaven wij aan, de vinger aan de pols te houden vanwege de toenemende nervositeit op de markt. Rond 345 punten heeft BeursBulletin de AEX-indexposities met een forse winst gesloten. Na de val namen wij weer enkele longposities in bij een AEX-stand van circa 310 punten. Onze IndexAlert-klanten hebben eveneens winstgevende shortposities in de euro. Zo ziet u dat de huidige markt niet alleen bedreigingen, maar tevens mooie kansen biedt!
De AEX zakte vorige week even onder het 200-daags voortschrijdende gemiddelde. Na de bekendmaking van het mega-reddingspakket en de ‘nucleaire optie’ voor Europa, schoot de AEX opnieuw tot boven dit voortschrijdende gemiddelde, wat erop duidt dat de stijgende trend nog intact is. De AEX moet echter nog wel afrekenen met het 61,8% Fibonacci retracement level (rond 340 punten), gemeten vanaf de top in april en de recente bodem. Deze per saldo zijwaartse markt met grote uitschieters vraagt om grote alertheid, maar biedt tevens mooie kansen!
AEX Verwachting