AEX nu op weg naar op 348,94 punten

De AEX-index deed het woensdag andermaal rustig aan en sloot fractioneel hoger op een stand van 344,22 punten. Daarmee klopt de AEX nog altijd aan de poort, zijnde het hoogterecord sinds het najaar van… De AEX-index deed het woensdag andermaal rustig aan en sloot fractioneel hoger op een stand van 344,22 punten. Daarmee klopt de AEX nog altijd aan de poort, zijnde het hoogterecord sinds het najaar van 2008. Het is bemoedigend dat de AEX op een relatief hoog niveau consolideert en daarbij niet al te ver terugzakt. Beleggers zitten waarschijnlijk zoveel mogelijk ‘gladÂ’ gedurende de verkorte handelsweek vanwege Pasen. Ons koersdoel van 346,22 punten werd bij opening op donderdag eindelijk gerealiseerd. Wij kunnen inmiddels een nieuw koersdoel berekenen op 348,94 punten. Deze ‘targetÂ’ berekenen wij tevens op basis van het systeem van BeursBulletin.
Unilever kon zich in de belangstelling verheugen van Merrill Lynch. De Amerikaanse zakenbank zette het aandeel deze week op de kooplijst.
Wavin was gisteren binnen de Midcap-index de gebeten hond en verloor gisteren bijna 5%. De fabrikant van onder meer kunststof buizen liet gisteren weten dat de huidige voorzitter van de raad van bestuur, Houben, het stokje gaat overdragen aan de tweede man. Bovendien kondigde Wavin een omgekeerde aandelensplitsing aan. Petercam stelde dat de nieuwe topman Ten Hove bekend staat als een zeer dynamische man. Hoewel de terugtreding van Houben als een verrassing komt ziet, Petercam in de opvolging een verzekering van de continuïteit van Wavin. Ten Hove wordt bovendien in staat geacht kansen als de introductie van nieuwe producten in kansrijke marktsegmenten te grijpen.
Arcadis meldde een opdracht uit Zuid-Korea te hebben ontvangen voor het ontwerpen van een waterkering. Financiële details werden echter niet onthuld.
Volgens Eurostat bedroeg de inflatie in de eurozone in maart op jaarbasis 1,5%. In februari was de inflatie 0,9% op jaarbasis. Het aantal werklozen in de eurozone is in februari gestegen tot 10% van de beroepsbevolking, hetgeen het hoogste niveau sinds augustus 1998 is. Nederland kende de laagste (officiële) werkloosheid (4%), gevolgd door Oostenrijk (5%). In Letland en Spanje zit ongeveer een vijfde van de beroepsbevolking op de bank.
Volgens ADP is de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven op maandbasis met 20.000 arbeidsplaatsen afgenomen. ‘Marktkenners’ rekenden juist op een toename met 40.000 banen. De cijfers van de grootste Amerikaanse loonstrookverwerker lopen vooruit op die van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
Het is bemoedigend dat de AEX de stijgende lijn de afgelopen weken opnieuw heeft ingezet en daarbij niet te veel terugviel. Daarbij scherpte de AEX-index onlangs ‘intraday’ het hoogterecord aan sinds het najaar van 2008. Het koersdoel van 346,22 punten voor de AEX, dat we op basis van het systeem van BeursBulletin hebben berekend, hebben wij inmiddels gezien. Wij kunnen inmiddels een nieuw koersdoel berekenen op 348,94 punten. Het lijkt alsof beleggers hun posities ‘zo dicht mogelijk bij huis’ willen houden, aangezien de Nederlandse beurs vier dagen gesloten is vanwege Pasen.
Met vriendelijke groet,
 
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com
 
Harm van Wijk
 
De auteur heeft een positie in Arcadis en Wavin.
De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
 
Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.
AEX Verwachting