AEX opnieuw op recordjacht

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De AEX ging vrijdag hoger het weekeinde in en kende daarmee een goed begin van de nieuwe handelsmaand maart. De index ging opnieuw in de aanval op de dalende weerstandslijn uit 2007, die al jaren druk op de koersen uitoefent.

Wanneer de top van dit jaar zou worden overschreden, zou dit een positief signaal zijn. Het is een sterk teken dat de…

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De AEX ging vrijdag hoger het weekeinde in en kende daarmee een goed begin van de nieuwe handelsmaand maart. De index ging opnieuw in de aanval op de dalende weerstandslijn uit 2007, die al jaren druk op de koersen uitoefent.

Wanneer de top van dit jaar zou worden overschreden, zou dit een positief signaal zijn. Het is een sterk teken dat de 320-puntengrens intact is gebleven. Op dagbasis is er zelfs een positieve reversal-patroon gevormd, met als koersdoel 336,74 punten.

De kredietwaardigheid van Italië kan terugkeren naar een hoge ‘A-rating’. Een directeur van Standard & Poors stelde dat dit afhankelijk is van de schuld, de groeitrend en het beleid van de regering-Monti. In januari verlaagde de Amerikaanse kredietbeoordelaar de kredietwaardigheid van Italië met twee stappen naar ‘BBB+’ met een negatief vooruitzicht.
 
Dagbasis

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De AEX is maart positief gestart en heeft de aanval ingezet op het hoogtepunt rond 333 punten. Daarmee zou de stijgende trend van de afgelopen maanden worden voortgezet. De 320-puntengrens fungeert nog steeds succesvol als steunzone.

De RSI blijft echter al meer dan 1 jaar onder de overbought-grens, wat aangeeft dat er weinig kracht in de AEX zit. De RSI daalde richting de 40%-zone, de onderkant van de bull range. Doordat de index opveerde heeft zich een positieve reversal-patroon gevormd. De RSI vormde een lagere bodem, terwijl de AEX op een hoger niveau opveerde. Het koersdoel kunnen we becijferen op 336,74 punten.

Uurbasis

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">In de uurgrafiek is het beeld weliswaar verbeterd de afgelopen dagen, maar van enthousiasme is nog geen sprake. De RSI werd maandag oversold (onder 30%) en wist nog niet van de klap te herstellen. De RSI worstelt met de bovenkant van de bear range Het blijft dus oppassen geblazen. De RSI zal boven de 60%-grens moeten uitkomen om de bear range te verlaten.

De AEX is overtuigend door de 326-puntengrens gebroken en lijkt de aanval te hebben ingezet op de high van dit jaar. Een hogere bodem lijkt te zijn gevormd, al moet de index nog wel afrekenen met het 61,8% Fibonacci retracement level, gerekend vanaf de high tot aan de low van februari. Zal de AEX de stijgende trend van de eerste dagen van maart kunnen vast houden? Of roert maart weer zijn staart?

Met vriendelijke groet,

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.beursbulletin.nl

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.beleggen.com

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">www.de-beurs.nl

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">Drs. Harm van Wijk

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt" class="MsoNormal">De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

AEX Verwachting