AEX recht zijn rug

margin: 0cm 0cm 0pt; mso-layout-grid-align: none;">{jcomments off}De AEX opende donderdag in de min, maar rechtte vervolgens zijn rug en sloot zelfs overtuigend in de plus op 325,18 punten. De AEX hield opnieuw stand boven de 320-puntengrens. Zolang de AEX zich boven deze steungrens weet te handhaven, is het positieve reversal-patroon intact. Het koersdoel boven 329 punten is dan ook nog steeds geldig. De index

margin: 0cm 0cm 0pt; mso-layout-grid-align: none;">De AEX opende donderdag in de min, maar rechtte vervolgens zijn rug en sloot zelfs overtuigend in de plus op 325,18 punten. De AEX hield opnieuw stand boven de 320-puntengrens. Zolang de AEX zich boven deze steungrens weet te handhaven, is het positieve reversal-patroon intact. Het koersdoel boven 329 punten is dan ook nog steeds geldig. De index sloot boven de highs van de afgelopen dagen rond 325 punten, wat een sterk teken is. Sterker nog, de AEX bereikte vanochtend een hoogste punt rond 328 punten.

Nederland, Duitsland en Finland kunnen nog altijd niet instemmen met een tweede lening van euro; 130 miljard aan Griekenland. Voor de zoveelste keer werden we weer opgescheept met de mededeling dat een akkoord omtrent Griekenland op een later tijdstip zal worden gepresenteerd. Naar verluidt zullen de euroministers maandag een voorlopig akkoord sluiten, met een parlementair voorbehoud voor Nederland, Duitsland en Finland.

Dagbasis

margin: 0cm 0cm 0pt;">De AEX slaagde er donderdag in het verlies om te buigen in een winst en sloot boven 325 punten. Desondanks is de AEX sinds begin februari vrijwel niets opgeschoten. Nadat een recordniveau voor dit jaar rond 328 punten werd bereikt, nam de AEX gas terug, maar bleef toch boven de 320-puntengrens. Hiermee zijn zowel hogere toppen als hogere bodems gevormd sinds eind november.

De RSI geeft nog geen overweldigende koopkracht aan en consolideert rond 60%. De overbought-zone (boven 70%), die al meer dan 12 maanden niet meer werd behaald, zal in ieder geval moeten worden gepasseerd om de bull range te bevestigen. De hogere bodem in de AEX, in combinatie met de lagere bodem in de RSI, vormt een positieve reversal-patroon. Het koersdoel hiervan kan worden becijferd boven 329 punten.

Uurbasis

margin: 0cm 0cm 0pt;">Op uurbasis is de AEX erin geslaagd de dalende weerstandslijn vanaf de top van dit jaar te doorbreken. De RSI ging daarbij vanochtend in de aanval op de 70%-grens. De AEX vormde rond 320 punten een hogere bodem ten opzichte van het dieptepunt van eind januari. Dit niveau komt niet uit de lucht vallen: het betreft een 38,2% Fibonacci retracement level. Dit natuurlijke steunniveau wordt berekend op basis vanaf het dieptepunt van dit jaar tot aan de top van dit jaar.

De RSI zal overbought moeten worden. Daarmee zal opnieuw koopkracht worden getoond en het negatieve reversal-patroon op uurbasis onschadelijk worden gemaakt. De strijd tussen de beren en de stieren is nog in volle gang, waarbij de bulls donderdag en vrijdagochtend opnieuw een klap hebben uitgedeeld.

Met vriendelijke groet,

margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

margin: 0cm 0cm 0pt;">www.beursbulletin.nl

margin: 0cm 0cm 0pt;">www.beleggen.com

margin: 0cm 0cm 0pt;">www.de-beurs.nl

margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

margin: 0cm 0cm 0pt;">Drs. Harm van Wijk

margin: 0cm 0cm 0pt;"> 

margin: 0cm 0cm 0pt;">De auteur heeft posities in de AEX.

De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

AEX Verwachting