AEX richting de rand van de afgrond

Sinds het begin van 2010 stuitert de AEX-index wild op en neer. Door het vormen van hogere toppen én lagere bodems worden nogal wat beleggers op het verkeerde been gezet. Dit patroon duidt op een toenemende… Sinds het begin van 2010 stuitert de AEX-index wild op en neer. Door het vormen van hogere toppen én lagere bodems worden nogal wat beleggers op het verkeerde been gezet. Dit patroon duidt op een toenemende nervositeit onder beleggers. Doorgaans komt een verbredende driehoek voor aan het einde van een (stijgende) trend.
Het is echter prematuur om te stellen dat de stijgende trend sinds maart 2009 definitief ten einde is. De AEX rijdt sinds september 2009 rondjes rond de kerk. De index toonde diverse malen veerkracht bij de 300-puntenzone, waardoor deze zone belangrijk is om scherp in de gaten te houden.
De AEX is opnieuw verder schuldenbergafwaarts gereden. De rand van de afgrond ligt rond 300-punten. De waarschuwing van Moody’s dat Spanje de ‘triple A’-kredietstatus waarschijnlijk zal kwijtraken, deed beleggers (opnieuw) naar de nooduitgang rennen. Kredietbeoordelaars Fitch en S&P verlaagden al eerder de ‘credit ratings’ van Spanje.
De lagere top van juni rond 343 punten gaf reeds een waarschuwingssignaal af. Donderdag werd het dieptepunt van juni rond 312 punten doorbroken. De vraag is nu waar de AEX de volgende bodem weet te plaatsen. Een hogere bodem ten opzichte van mei geeft aan dat de stieren nog aan de bal zijn.
De kans dat de AEX, na 10 maanden te hebben geconsolideerd, opnieuw richting gaat kiezen, neemt steeds verder toe. BeursBulletin heeft dan ook nog altijd een aantal winstgevende posities in sterk presterende aandelen. Wij verdienden de afgelopen week opnieuw aan lucratieve shortposities in zwak presterende aandelen. Indien u eveneens van de volgende rit wilt profiteren, dient u wel in de (juiste) wagon plaats te hebben genomen. Hoe eerder u posities inneemt, hoe langer u van de rit kunt profiteren.
Met vriendelijke groet,
 
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com
 
Harm van Wijk
 
Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.
AEX Verwachting