AEX scherpt opnieuw recordniveau aan

De AEX-index zette maandag de stijgende lijn onverdroten voort en bereikte opnieuw een meerjarig hoogtepunt. De AEX toont hiermee kracht, na een kortstondige consolidatie. Wij verwachtten al dat de AEX De AEX-index zette maandag de stijgende lijn onverdroten voort en bereikte opnieuw een meerjarig hoogtepunt. De AEX toont hiermee kracht, na een kortstondige consolidatie. Wij verwachtten al dat de AEX spoedig de aanval zou gaan openen op de ‘high’ van dit jaar. Zolang de steungrens rond 352 punten intact is, kunnen we positief gestemd blijven. De AEX zou rond 360 punten steun kunnen krijgen van een aantal Fibonacci ‘retracement levels’, gemeten op basis van de ‘low’ en de ‘high’ van dit jaar.
De Duitse industrie ontving vorig jaar december 3,4% minder nieuwe orders dan in november (+5,2%). Op jaarbasis stegen de industriële orders in november en december evenwel ruim 21%.
De economie van India groeit in het huidige boekjaar, dat eindigt op 31 maart, naar verwachting met 8,6%. Dit zou het hoogste groeitempo in drie jaar betekenen. India heeft sinds maart vorig jaar al zeven keer de rente verhoogd. De Indiase economie groeide tussen 2006 en 2008 met gemiddeld 9,5% waarna de groei vertraagde naar 6,7%. India heeft samen met China de snelst groeiende economie ter wereld. Beide landen worstelen met een sterk stijgende inflatie.
Wall Street zat gisteren in de lift, waarbij miljardenovernames de boventoon voerde. Het industriële bedrijf Danaher nam voor bijna $ 7 miljard de producent van medische apparatuur Beckman Coulter over. Op ‘Merger Monday’ stond Genzyme in de belangstelling. Naar verluidt zou het Franse Sanofi circa $ 19 miljard over hebben voor het biotechconcern.
 
De steunzone rond 352 punten is nog altijd intact, waarbij de AEX zelfs opnieuw het meerjarig record aanscherpte. BeursBulletin handhaaft nog steeds een positieve visie. Zelfs al zou de steunzone rond 352 punten sneuvelen, dan kan de AEX nog terugvallen tot de stijgende steunlijn. Pas onder 330 punten komt de ‘uptrend’ van de afgelopen maanden in gevaar. Zolang bovengenoemde steunniveaus intact zijn, blijven we op zoek naar koopkansen en koesteren wij ons aandelenposities.
Diverse Amerikaanse en Europese indices hebben opnieuw meerjarige recordniveaus bereikt, wat nog steeds op een krachtige markt duidt. Wel is het wenselijk dat de markt (sector)breed wordt gedragen. De Dow Utility Index en de Dow Transportation Index zullen derhalve de ‘high’ van dit jaar eveneens dienen te doorbreken.
Met vriendelijke groet,
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Harm van Wijk

De auteur heeft posities in de AEX.
De auteur schrijft in dit weblog op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in dit weblog is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.
 
Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.
AEX Verwachting