AEX test Fibonacci steunniveau

De AEX-index wist de stijgende lijn sinds medio maart deze week niet voort te zetten. De index stuitte op de weerstandszone rond 370 punten. Ten opzichte van het meerjarig recordniveau rond 374 punten, dat in februari werd bereikt, is zelfs een tweede lagere top gevormd. Bovendien is rond 366 punten een neerwaarts koershiaat gevormd.

De AEX-index De AEX-index wist de stijgende lijn sinds medio maart deze week niet voort te zetten. De index stuitte op de weerstandszone rond 370 punten. Ten opzichte van het meerjarig recordniveau rond 374 punten, dat in februari werd bereikt, is zelfs een tweede lagere top gevormd. Bovendien is rond 366 punten een neerwaarts koershiaat gevormd.

De AEX-index daalde richting de 360-puntengrens, wat met het eerste Fibonacci retracement level correspondeert. De AEX zou nu steun kunnen vinden bij één van deze Fibonacci steunniveaus, gemeten vanaf het dieptepunt van maart tot aan de top in april.
De AEX corrigeert momenteel binnen de uptrend vanaf de zomermaanden.

Bovendien zijn de steunzone rond 340 punten, alsmede de island reversal rond 354 punten intact, waardoor er geen reden is om negatief te worden ten aanzien van de AEX. Vanwege de neerwaartse trend sinds de top van dit jaar, is het beeld evenwel neutraal.

Prologis European Properties was de afgelopen dagen een witte raaf met een winst van ruim 20%. Abonnees van onze portefeuille Energie en Financiële dienstverlening, die dit vastgoedfonds op 13 augustus 2010 hebben gekocht, staan op een winst van bijna 40%. PEPR heeft het initiële bod (euro; 6 per aandeel) van het Australische Goodman Group en APG Algemene Pensioen Groep afgewezen. Moederbedrijf Prologis heeft een tegenbod gedaan waarmee de overnamestrijd nog (lang) niet lijkt te zijn gestreden.

Het maandelijks beleggen in ondergewaardeerde aandelen en/of fondsen met een hoog dividendrendement die bijvoorbeeld in de Ratio- en DividendPortefeuille voorkomen, werpt ook zijn vruchten af ten tijde van een minder positieve markt. De SuperMomentumPortefeuille wist zelfs in een dalende markt van afgelopen week het record verder aan te scherpen.

Beleggers met een bewezen strategie zoeken naar mooie instapmomenten bij kansrijke aandelen. Geduld en vastberadenheid worden rijkelijk beloond, getuige de diverse records die onze aandelenportefeuilles boeken, ondanks de dalende indices.

Met vriendelijke groet,
www.beursbulletin.nl
www.beleggen.com

Harm van Wijk

Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

AEX Verwachting