AEX veert op van Fibonacci steunniveau

MARGIN: 0cm 0cm 0pt">De AEX-index corrigeerde de afgelopen weken tot het 61,8% Fibonacci retracement level. Dit steunniveau wordt berekend vanaf de bodem in maart tot aan de top van april.

De Relatieve Sterkte Index (RSI) daalde eveneens, maar bleef boven het oversold-gebied. Tijdens de felle correctie in maart daalde de RSI onder 30, wat geen sterk teken was. De AEX

MARGIN: 0cm 0cm 0pt">De AEX-index corrigeerde de afgelopen weken tot het 61,8% Fibonacci retracement level. Dit steunniveau wordt berekend vanaf de bodem in maart tot aan de top van april.

De Relatieve Sterkte Index (RSI) daalde eveneens, maar bleef boven het oversold-gebied. Tijdens de felle correctie in maart daalde de RSI onder 30, wat geen sterk teken was. De AEX veerde deze week desalniettemin overtuigend op en vormde zelfs een opwaarts koershiaat. De RSI vormde door dit herstel een hogere bodem ten opzichte van het dieptepunt in maart.

Hiermee lijkt de lucht opgeklaard, al dient de AEX nog wel (opwaarts) uit de consolidatiedriehoek van de afgelopen maanden te breken. Het 12 april gevormde neerwaartse koershiaat rond 366 punten, alsmede de dalende weerstandslijn vanaf de februaritop rond 374 punten, zouden voor weerstand kunnen zorgen.

Het is bemoedigend dat de steunlijn vanaf de zomermaanden heeft standgehouden, waardoor de uptrend nog steeds intact is. Het is evenwel zaak dat de koopkrachtindicator boven 60 weet te komen. Momenteel noteert de RSI in een neutraal gebied tussen 40 en 60.

De RSI noteert op dagbasis in een bear market range, maar op weekbasis binnen een bull market range. De range rules geven een bull market range aan wanneer de RSI een waarde heeft boven 40. Daarentegen markeert 60 de bovenkant van een bear market range. De RSI zal derhalve de 60-barrière moeten doorbreken om daarmee kracht te tonen.

MARGIN: 0cm 0cm 0pt"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Het is bovendien positief dat het 200-daags gemiddelde een stijgende curve vertoont, wat het onderliggende positieve sentiment aangeeft. Zolang de steunzone rond 343 punten en de stijgende steunlijn van de afgelopen maanden intact zijn, kunnen dalingen tot deze steunzone worden gezien als koopkansen.

Pas zodra deze steunzone wordt doorbroken, zal het sein op rood springen. Zolang de uptrend sinds de zomermaanden vorig jaar intact is, verwachten wij dat de AEX deze lijn voortzet. Het credo blijft vooralsnog: buy the dip”.

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">Met vriendelijke groet,

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">www.beursbulletin.nl

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">www.beleggen.com

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">Harm van Wijk

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt"> 

MARGIN: 0cm 0cm 0pt; tab-stops: 18.0pt">Wilt u dit dagcommentaar per e-mail ontvangen? Klik dan op bovenstaande link.

AEX Verwachting