AEX weekanalyse was vorige week perfect

Mijn weekanalyse op de AEX was vorige week perfect. Het kreeg extra glans omdat ik, in de wedstrijd die ik met mijn analisten collega’s doe, de enige die het vorige week juist had. Mooi, want ik zat er de laatste weken steeds net naast en zakte van een tweede naar…

Mijn weekanalyse op de AEX was vorige week perfect. Het kreeg extra glans omdat ik, in de wedstrijd die ik met mijn analisten collega’s doe, de enige die het vorige week juist had. Mooi, want ik zat er de laatste weken steeds net naast en zakte van een tweede naar een zevende plaats. Ik sta nu weer derde.
We zijn vorige week in de AEX index maximaal gestegen zonder dat er sprake was van een technische doorbraak. De AEX index sloot de week dan ook tegen de MA20 lijn aan af. En dan nu… wat staat ons komende week te wachten?
De aanval op Syrië lijkt komend weekend bijna onafwendbaar te worden. Obama kan haast niet meer terug nu hij spierballentaal gebruikte. Zin heeft het allemaal niet, maar het is nu een kwestie van je dreigementen nu moeten waarmaken.
De beurs zal er niet gerust op zijn. Juist afgelopen week werd bekend dat de NSA ook de versleutelde gegevens van onze bankoverboekingen kan volgen en dus ook kan manipuleren. Als de NSA het kan, waarom zouden dan andere geheime diensten het ook niet kunnen? De basis van het vertrouwen in de technologie is weg. De versleutelingen zijn kraakbaar en dus onveilig. Wanneer gaat de consument eindelijk beseffen dat ons geld en onze democratie sprookjes zijn?
Aankomende week kan er wel eens een schrikreactie komen op basis van de verdere dreigementen. Ik ga dan nu ook uit van een dalende markt en zelfs een fors dalende markt. Dat heeft niets te maken met technische analyse, maar alles met het gegeven dat de gebeurtenissen in Syrië en de onthullingen over de NSA toch een keer tot schrik moeten gaan leiden.
Vooralsnog echter, zien we in Azië vanochtend enorme stijgingen.  AEX weekanalyse was vorige week perfect