CAC40 scherpt jaarrecord aan

De CAC40 is er niet alleen in geslaagd om de top van oktober te passeren, maar scherpte daarbij ook nog eens het recordniveau voor dit jaar aan. De stijgende trend vanaf het meerjarig dieptepunt van september 2011 heeft deze week een impuls gekregen. Het verlies sinds de zomermaanden van vorig jaar is daarmee echter nog lang niet weggepoetst.

De top… De CAC40 is er niet alleen in geslaagd om de top van oktober te passeren, maar scherpte daarbij ook nog eens het recordniveau voor dit jaar aan. De stijgende trend vanaf het meerjarig dieptepunt van september 2011 heeft deze week een impuls gekregen. Het verlies sinds de zomermaanden van vorig jaar is daarmee echter nog lang niet weggepoetst.

De top van vorig jaar rond 4100 punten ligt nog ver buiten bereik en de Franse index zal circa 14% moeten stijgen om deze top te evenaren. Het 61,8% Fibonacci retracement level, gemeten vanaf de top tot aan het dieptepunt van 2011, kan voor de nodige weerstand zorgen. Dit weerstandsniveau wordt door de CAC40 aan een test onderworpen.

Grafiek