DAX breekt stijgende steunlijn

De DAX scherpte eind april het meerjarig recordniveau aan, maar wist vervolgens niet meer te overtuigen. Het hoofd-schouderpatroon dat de afgelopen maanden werd gevormd, met in april een linkerschouder en rond 7600 punten het hoofd, bleek valide. De neklijn rond 7000 punten, tevens stijgende steunlijn, werd met kracht doorbroken, waarna de DAX in een vrije val belandde.

Het (minimale) koersdoel… De DAX scherpte eind april het meerjarig recordniveau aan, maar wist vervolgens niet meer te overtuigen. Het hoofd-schouderpatroon dat de afgelopen maanden werd gevormd, met in april een linkerschouder en rond 7600 punten het hoofd, bleek valide. De neklijn rond 7000 punten, tevens stijgende steunlijn, werd met kracht doorbroken, waarna de DAX in een vrije val belandde.

Het (minimale) koersdoel van 6400 punten werd met vlag en wimpel behaald: de Duitse index bereikte zelfs een niveau onder 5500 punten. De beren zitten stevig in het zadel, waarbij de DAX nog aanzienlijk kan stijgen voordat de dalende trend van de afgelopen maanden in gevaar komt. De DAX, in tegenstelling tot menig andere (West-)Europese index, wist de index evenwel weer op te veren boven het laagste punt van 2010.

Grafiek