DAX scherpt recordniveau 2012 aan

De Duitse DAX passeerde eind januari de top van oktober waarmee de stijgende trend een nieuwe impuls kreeg. De DAX scherpte onlangs het recordniveau voor dit jaar weer verder aan. Het verlies vanaf de top van vorig jaar rond 7600 punten is hiermee echter nog niet weggepoetst.

Het proces van hogere bodems en hogere toppen, samen met de opwaartse doorbraak… De Duitse DAX passeerde eind januari de top van oktober waarmee de stijgende trend een nieuwe impuls kreeg. De DAX scherpte onlangs het recordniveau voor dit jaar weer verder aan. Het verlies vanaf de top van vorig jaar rond 7600 punten is hiermee echter nog niet weggepoetst.

Het proces van hogere bodems en hogere toppen, samen met de opwaartse doorbraak van de top van oktober zijn bemoedigend. De Duitse beurs, samen met de Nederlandse beurs zijn het meest krachtig van de eurozone. De koopkrachtindicator RSI wist zelfs overbought (boven 70%) te worden, waarmee de bull range werd bevestigd. Zolang de DAX hogere bodems weet te vormen, kan worden gezocht naar instapmomenten.

Grafiek