Dow duikt onder 12.000-puntengrens

Nadat de Dow medio maart een (hogere) bodem rond 11.500 punten vormde, zette de index de aanval in op de top van februari. Deze top werd in april overtuigend gepasseerd, waarna de moeder aller indices begin mei het meerjarig recordniveau aanscherpte. De Dow corrigeerde vervolgens en veerde in juni op vanaf de psychologische 12.000-puntengrens.

De Dow Jones Index, waarin 30… Nadat de Dow medio maart een (hogere) bodem rond 11.500 punten vormde, zette de index de aanval in op de top van februari. Deze top werd in april overtuigend gepasseerd, waarna de moeder aller indices begin mei het meerjarig recordniveau aanscherpte. De Dow corrigeerde vervolgens en veerde in juni op vanaf de psychologische 12.000-puntengrens.

De Dow Jones Index, waarin 30 fondsen zijn opgenomen, beweegt sinds februari per saldo zijwaarts. De aanval op de top van dit jaar werd in juli afgeslagen. De Dow vormde in juli een dubbele top, waarna flink gas werd teruggenomen. De Dow is deze week onder de 12.000-puntengrens gedoken en testte daarbij de bodem van juni.

Grafiek