Dow worstelt met top van 2011

De Dow Jones staat sinds de opening van dit jaar meer dan 600 punten hoger, wat een goede start van 2012 kan worden genoemd. De stijgende trend, die in oktober werd ingezet, werd gecontinueerd. De moeder aller indices corrigeerde in juli en augustus, maar heeft inmiddels de top van 2011 weer geëvenaard.

Volgens de Dow Theorie van Charles Dow moeten… De Dow Jones staat sinds de opening van dit jaar meer dan 600 punten hoger, wat een goede start van 2012 kan worden genoemd. De stijgende trend, die in oktober werd ingezet, werd gecontinueerd. De moeder aller indices corrigeerde in juli en augustus, maar heeft inmiddels de top van 2011 weer geëvenaard.

Volgens de Dow Theorie van Charles Dow moeten de Dow Jones Industrial Average en de Transportations Index elkaars trend bevestigen. Aangezien beide indices de weg omhoog hebben ingeslagen, is dit een bemoedigend teken. De Dow kan weerstand ondervinden rond de top van 2011, waarmee de index mee worstelt. De Dow Jones eindigde vrijdag op de hoogste slotstand sinds mei 2008.

Grafiek