EUR/AUD consolideert rond meerjarig dieptepunt

Euro/Australische dollar consolideert rond meerjarig dieptepunt
De prestatie van de euro ten opzichte van de Australische dollar is al jaren dramatisch te noemen. De euro gleed de afgelopen maanden verder weg, waarbij de Europese munteenheid op het laagste punt van de afgelopen 21 jaar belandde ten opzichte van de Aussie. Vanaf de top in oktober 2008 is de euro meer… Euro/Australische dollar consolideert rond meerjarig dieptepunt
De prestatie van de euro ten opzichte van de Australische dollar is al jaren dramatisch te noemen. De euro gleed de afgelopen maanden verder weg, waarbij de Europese munteenheid op het laagste punt van de afgelopen 21 jaar belandde ten opzichte van de Aussie. Vanaf de top in oktober 2008 is de euro meer dan 40% gedaald, waardoor een vakantie naar Australië sindsdien aanzienlijk duurder is geworden.
 
Diverse centrale banken trachtten de euro weliswaar middels massale interventies te reanimeren, maar tot op heden zonder resultaat. Het vertrouwen in de euro daalt steeds verder en bereikte in februari een voorlopig meerjarig dieptepunt rond AUD 1,21. De euro liet vervolgens een flauw herstel zien en consolideert daarmee rond het meerjarige diepterecord rond AUD 1,21.

Grafiek