Euro/Australische dollar leeft op vanaf meerjarig dieptepunt

De prestatie van de euro ten opzichte van de Australische dollar is al jaren dramatisch te noemen. De euro gleed dermate hard weg, dat de Europese munteenheid in februari op het laagste punt van de afgelopen 21 jaar belandde ten opzichte van de Aussie. Vanaf de top in oktober 2008 verloor de euro meer dan 40% in waarde.

Diverse centrale… De prestatie van de euro ten opzichte van de Australische dollar is al jaren dramatisch te noemen. De euro gleed dermate hard weg, dat de Europese munteenheid in februari op het laagste punt van de afgelopen 21 jaar belandde ten opzichte van de Aussie. Vanaf de top in oktober 2008 verloor de euro meer dan 40% in waarde.

Diverse centrale banken trachtten de afgelopen jaren de euro weliswaar middels massale interventies te reanimeren, maar dat leidde uiteindelijk tot niets. Het vertrouwen in de euro daalt steeds verder en bereikte in februari een meerjarig dieptepunt rond AUD 1,21. De euro veerde weliswaar op vanaf dit diepterecord, maar meer dan een opleving binnen de sterk dalende trend kunnen we dit niet noemen.

Grafiek