Eurostoxx50 passeert top van oktober

De Eurostoxx50 zette dit jaar de stijgende lijn voort richting de top van oktober en wist deze top deze maand te passeren. Diverse indices hadden deze top al gepasseerd, maar de brede Europese index werd door de (Europese) schuldencrisis in de wielen gereden. Na in september een meerjarig dieptepunt te hebben bereikt, trad een herstel in.

Het verlies sinds de… De Eurostoxx50 zette dit jaar de stijgende lijn voort richting de top van oktober en wist deze top deze maand te passeren. Diverse indices hadden deze top al gepasseerd, maar de brede Europese index werd door de (Europese) schuldencrisis in de wielen gereden. Na in september een meerjarig dieptepunt te hebben bereikt, trad een herstel in.

Het verlies sinds de zomermaanden is echter, ondanks het sterke herstel, nog niet weggepoetst. Het is positief dat de consolidatiedriehoek, die gevormd is binnen een (lange termijn) dalende trend, aan de bovenkant werd verlaten. De index heeft echter nog een lange weg te gaan om de top van vorig jaar te bereiken.

Grafiek