Eurostoxx50 worstelt met top van oktober

De Eurostoxx50 zette dit jaar de stijgende lijn voort richting de top van oktober vorig jaar, waarmee de index momenteel worstelt. Diverse indices hebben deze top al gepasseerd, maar de brede Europese index staat vanwege de (Europese) schuldencrisis nog steeds onder druk. Na in september een meerjarig dieptepunt te hebben bereikt, trad een herstel in.

Het verlies sinds de zomermaanden… De Eurostoxx50 zette dit jaar de stijgende lijn voort richting de top van oktober vorig jaar, waarmee de index momenteel worstelt. Diverse indices hebben deze top al gepasseerd, maar de brede Europese index staat vanwege de (Europese) schuldencrisis nog steeds onder druk. Na in september een meerjarig dieptepunt te hebben bereikt, trad een herstel in.

Het verlies sinds de zomermaanden is evenwel nog niet weggepoetst. Het is positief dat de consolidatiedriehoek, die gevormd is binnen een (lange termijn) dalende trend, aan de bovenkant werd verlaten. De index zal de stijging evenwel krachtig dienen voort te zetten om afscheid te nemen van de oktobertop.

Grafiek