S&P500 op dieptepunt 2011

De brede Amerikaanse S&P500 consolideerde de afgelopen maanden tussen circa 1250 punten en 1360 punten. De index wist begin mei weliswaar het meerjarig recordniveau aan te scherpen, maar nam vervolgens gas terug. De Amerikaanse en Europese schuldencrisis bleken uiteindelijk te veel het sentiment te drukken: vorige week verspeelde de S&P500 in één klap de jaarwinst.

Sterker nog, de Amerikaanse index De brede Amerikaanse S&P500 consolideerde de afgelopen maanden tussen circa 1250 punten en 1360 punten. De index wist begin mei weliswaar het meerjarig recordniveau aan te scherpen, maar nam vervolgens gas terug. De Amerikaanse en Europese schuldencrisis bleken uiteindelijk te veel het sentiment te drukken: vorige week verspeelde de S&P500 in één klap de jaarwinst.

Sterker nog, de Amerikaanse index dook ten opzichte van januari in de min. De index bereikte daarbij een waarde die in oktober vorig jaar voor het laatst werd opgetekend. De beren hebben de stieren een zware klap uitgedeeld. De S&P500 zou evenwel nog een hogere, danwel dubbele bodem kunnen vormen ten opzichte van het dieptepunt van 2010. Dat kan van menig Europese index niet worden gesteld.

Grafiek