Sipef met brandend rubber naar recordniveau

De RatioPortefeuille illustreert dat lange termijn beleggers een uitstekend resultaat kunnen boeken, middels een intelligente en doeltreffende strategie waarbij slechts 1 keer per maand transacties hoeven te worden uitgevoerd. Beleggers dienen daarbij wel de discipline en het geduld te hebben om te blijven zitten. Sinds de start van 2008 staat de EuroStoxx50 circa 34% lager en komt de winst van… De RatioPortefeuille illustreert dat lange termijn beleggers een uitstekend resultaat kunnen boeken, middels een intelligente en doeltreffende strategie waarbij slechts 1 keer per maand transacties hoeven te worden uitgevoerd. Beleggers dienen daarbij wel de discipline en het geduld te hebben om te blijven zitten. Sinds de start van 2008 staat de EuroStoxx50 circa 34% lager en komt de winst van de RatioPortefeuille uit op 69%.
Dit is een outperformance van 103%. Het kopen van de crème de la crème fondsen (1 keer per maand) en deze drie jaar in portefeuille aanhouden, kan derhalve een uitstekend resultaat opleveren.

Sipef (opgenomen tegen euro; 39,95) illustreert dit met een rendement van circa 80% in ruim 1 jaar tijd. Kortom, u kunt comfortabel achterover in de fauteuil leunen en kijken hoe Sipef een mooie winstgroei realiseert.

Sinds de bodem rond euro; 16 eind 2008, zit Sipef in een sterk stijgende trend. Sipef scherpte sindsdien met gierende banden en brandend rubber, record na record aan en bereikte in januari zelfs een all time high van euro; 75,78. De afgelopen maanden veerde het fonds op rond een niveau van euro; 65. Technisch bezien, is er sprake van een consolidatie rond het recordniveau en is er daarom geen enkele aanleiding om afscheid te nemen van Sipef.

Grafiek