Weekanalyse AEX 18 mrt 2013

Afgelopen week kwam mijn weekvoorspelling op de valreep niet uit. De optie-expiratie bracht de koers van de AEX ineens een paar punten lager waardoor mijn voorspelling op het laatst alsnog in duigen ging. De Stochastic heeft nu al een dubbel verkoopsignaal afgegeven.
Het zal me een rotzorg wezen. Waar ik…

Afgelopen week kwam mijn weekvoorspelling op de valreep niet uit. De optie-expiratie bracht de koers van de AEX ineens een paar punten lager waardoor mijn voorspelling op het laatst alsnog in duigen ging. De Stochastic heeft nu al een dubbel verkoopsignaal afgegeven.
Het zal me een rotzorg wezen. Waar ik het wel over wil hebben is Cyprus. Wat mij betreft is de actie in Cyprus namelijk het ultieme teken dat ook in de EU een bankrekening slechts een middel is waarmee de regering u kan chanteren. De actie in Cyprus zou het vertrouwen in heel de EU volledig onderuit moeten halen, maar in de reguliere pers nog maar weinig over deze voor de EU nieuwe vorm van roof. Wordt de pers gedwongen om er niet over te schrijven, of vinden ze het niet interessant gezien om het in vette koppen op de voorpagina te plaatsen? In de koppen wel informatie over de bankenrun NA het besluit. Het nieuws is echter niet de bankenrun, het grote nieuws is het besluit dat deze bankenrun veroorzaakte! Dat is een fundamenteel punt dat amper aangesneden wordt.
6,75% tot 9,9% van het vermogen op de bankrekeningen is in één beweging geroofd, is dat geen reden tot opstand? Is dat geen legitieme reden tot een bankenrun? Wordt er hier in Nederland en België niemand wakker?
De technische analyse vraag is vervolgens, waar gaat de AEX de komende week heen? Op dit moment is mijn boosheid over de diefstal in Cyprus nog zo groot dat ik me niet anders kan indenken dan dat dit gevolgen zou moeten hebben voor het vertrouwen in banken en regeringen. Beleggers houden niet van onzekerheid, dus de beurs zou omlaag moeten… maar…
De banken hebben honderden miljarden om de logische beweging van de beurs nu even tegen te gaan. Ze hebben van de ECB een triljoen Euro gekregen om in feite mee op de beurs te spelen. De beurs is geen ‘open’ marktplaats meer. Het is, net als de goudkoers, behoorlijk gereguleerd door de banken. Alleen bij een complete paniek houden de banken het niet meer in de hand. Nu de kranten er amper over berichten en spaarders in Nederland en België het gelaten aankijken, lijkt de kans op een enorme beurscorrectie ook niet groot. We zijn de kikkers die langzaam gekookt worden. Het water is al behoorlijk op temperatuur en nog nooit voelden we ons zo lekker.
Ik sta er versteld van!
Oh ja, wat gaat de beurs deze week doen? Iets lager denk ik, maar eerlijk gezegd interesseert het me op dit moment de rozen. Wie nu NOG niet wakker is geworden zal het uiteindelijk bezuren. Banken en politici zijn niet te vertrouwen en ze komen voor uw spaargeld. De elektronische bankrekening is een heerlijk middel om uw geld tegen uw wil van u af te nemen. U kan er namelijk niets tegen doen. De banken op Cyprus zijn ook maandaag nog gesloten. Wilt u serieus zo afhankelijk zijn van leugenachtige politici en bankiers?
Zorg ervoor dat ook uw geld weg is bij de lokale banken! Open in het buitenland bankrekeningen, (Bijvoorbeeld bij Euro Pacific Bank) of koop in het buitenland goud en zilver. Hoe dan ook, haal uw spaargeld weg bij de lokale (Europese) bank! U bent nu een sitting duck, rijp om geplukt te worden.
De EU werkt mee aan de diefstal. Zelfs in Argentinië waren de tegoeden van buitenlanders veilig. In de EU niet. Overal in de EU kunt u uw geld kwijtraken. U moet dus uw geld buiten de EU en ook buiten Zwitserland brengen! Zwitserland werkt immers nu ook mee.
Als dit niet één van de sterkste anti-EU motivaties is, dan weet ik het niet meer.
DIT IS DE EU! U heeft geen rechten. U heeft geen geld op de bankrekening. Het geld is MISSCHIEN nog van u. Als de politiek het u toestaat. Cyprus laat ons zien dat ze het zonder welke remming dan ook op ieder moment van u af kunnen nemen.