Aandeelhouders ING akkoord met splitsing

Aandeelhouders ING akkoord met splitsingDe aandeelhouders van ING Groep nv hebben ingestemd met de reorganisatieplannen van het bedrijf en met de geplande claimemissie ter waarde van EUR7,5 miljard.
Dit betekent dat ING de komende vier… Aandeelhouders ING akkoord met splitsingDe aandeelhouders van ING Groep nv hebben ingestemd met de reorganisatieplannen van het bedrijf en met de geplande claimemissie ter waarde van EUR7,5 miljard.
Dit betekent dat ING de komende vier jaar zijn verzekeringstak gaat afstoten, inclusief het vermogensbeheer, terwijl ook een klein deel van de Nederlandse retailbankactiviteiten en de Amerikaanse internetbank ING Direct zullen worden verkocht. Hierdoor zal de omvang van het financiële concern met bijna de helft afnemen.
De opbrengst van claimemissie zal worden gebruikt om EUR5 miljard staatssteun af te lossen. ING zal na de vergadering definitief besluiten tot de emissie, waarvan vervolgens de nadere details zullen worden bekendgemaakt.
Tijdens de buitengewone aandeelhoudersvergadering in het Amsterdamse congrescentrum RAI stemde 99,3% van het vertegenwoordigde aandelenkapitaal voor de ingrijpende reorganisatie. Voor de claimemissie stemde 98,6% van het aanwezige kapitaal.
Van het totaal aantal stemmen was 31,12% vertegenwoordigd op de vergadering.