BP verdubbelt winst door hogere olieprijs

BP verdubbelt winst door hogere olieprijsOlieconcern BP plc heeft in het eerste kwartaal zijn aangepaste winst meer dan verdubbeld vanwege een hogere, gemiddelde olieprijs.
Echter, de beter dan verwachte resultaten zullen worden overschaduwd… BP verdubbelt winst door hogere olieprijsOlieconcern BP plc heeft in het eerste kwartaal zijn aangepaste winst meer dan verdubbeld vanwege een hogere, gemiddelde olieprijs.
Echter, de beter dan verwachte resultaten zullen worden overschaduwd door het olielek in de Golf van Mexico, dat er naar verwachting voor zal zorgen dat zaterdag olie het land zal bereiken.
De olie- en gasproductie bedroeg gemiddeld 4,01 miljoen vaten per dag gedurende de eerste drie maanden van het jaar, 0,1% minder dan een jaar eerder. Analisten rekenden op een daling van 0,9%.
De nettowinst kwam uit op $6,08 miljard tegen $2,56 miljard een jaar eerder. De omzet steeg met 54,8% tot $74,41 miljard tegen $48,09 miljard een jaar eerder.
De verwaterde winst per aandeel kwam uit op 31,99 dollarcent tegen 13,54 dollarcent een jaar eerder.BP sloot maandag op 627 pence, waarmee het 31% heeft gewonnen in de afgelopen 12 maanden.