Cao-akkoord Unilever en vakbonden

Cao-akkoord Unilever en vakbondenUnilever Nederland heeft een CAO-akkoord met de vakbonden bereikt, maakt de Nederlandse tak van het levensmiddelenconcern woensdag bekend.
In de CAO is een structurele salarisverhoging van 2% per… Cao-akkoord Unilever en vakbondenUnilever Nederland heeft een CAO-akkoord met de vakbonden bereikt, maakt de Nederlandse tak van het levensmiddelenconcern woensdag bekend.
In de CAO is een structurele salarisverhoging van 2% per 1 januari 2010 overeengekomen. Daarnaast krijgen de onder de CAO vallende Unilever-medewerkers een eenmalige uitkering van 1,75% over het jaarinkomen van 2009.
Unilever gaat met de bonden de ontwikkeling van de pensioenregeling nader bestuderen. Er wordt een proef geintroduceerd voor de invulling van resultaatafhankelijke beloning, zoals die voor andere salarisschalen al van kracht is.
De CAO geldt voor 2.300 van de 3.300 medewerkers van Unilever Nederland. Het akkoord gaat met terugwerkende kracht in op 1 maart 2009 en loopt tot 1 mei 2010.
Er zijn nog geen afspraken gemaakt voor de start van nieuwe CAO-onderhandelingen, zegt een woordvoerster van Unilever Nederland.