CEO Scheepbouwer vergroot aandelenbezit in KPN

CEO Scheepbouwer vergroot aandelenbezit in KPNBestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer van Koninklijke KPN nv heeft zijn aandelenbezit in KPN met 323.276 aandelen vergroot, maakt het bedrijf vrijdag bekend.
Aandelen die Scheepbouwer in 2009 voorwaardelijk… CEO Scheepbouwer vergroot aandelenbezit in KPNBestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer van Koninklijke KPN nv heeft zijn aandelenbezit in KPN met 323.276 aandelen vergroot, maakt het bedrijf vrijdag bekend.
Aandelen die Scheepbouwer in 2009 voorwaardelijk zijn toegekend, zijn onvoorwaardelijk geworden. Scheepbouwer heeft volgens KPN besloten om geen van deze aandelen te verkopen om, zoals gebruikelijk, daarmee de bijbehorende inkomstenbelasting te betalen.
Scheepbouwer wil de bijbehorende inkomstenbelasting van ongeveer EUR1,9 miljoen voldoen door gebruik te maken van de opbrengsten van EUR0,7 miljoen, verkregen bij de uitoefening van 297.177 opties toegekend in 2005. De gerelateerde aandelen daarvan worden verkocht.
Daarnaast zal de CEO gebruik maken van de opbrengsten van zijn ‘phantom stock’ programma uit 2007 van EUR0,5 miljoen. Om de resterende inkomstenbelasting te voldoen zal Scheepbouwer een privébetaling doen van EUR0,7 miljoen, aldus KPN.