Credit Europe Bank verhoogt rente

Credit Europe Bank verhoogt renteCredit Europe Bank verhoogt de rente op een aantal termijndeposito’s met een kwart procentpunt, meldt de bank donderdag.
De rente op 2-jaarsdeposito’s stijgt naar 2,50%. Voor 7-jaarsdeposito’s… Credit Europe Bank verhoogt renteCredit Europe Bank verhoogt de rente op een aantal termijndeposito’s met een kwart procentpunt, meldt de bank donderdag.
De rente op 2-jaarsdeposito’s stijgt naar 2,50%. Voor 7-jaarsdeposito’s gaat het tarief naar 4,25% en voor 10-jaarsdeposito’s naar 4,50%.
"We zien dat veel klanten overstappen van korte termijndeposito’s naar langere termijnen, waar de tarieven hoger zijn, en dat willen we stimuleren", zegt woordvoerder Robert Bakker van de Credit Europe Bank.
Volgens Bakker is de bank in het segment van 7-jaars- en 10-jaars deposito’s inmiddels een van de twee grootste spelers in Nederland.
De bank verdient zijn geld vooral met het verlenen van handelsfinanciering, veelal met korte looptijden, waarvoor hogere tarieven gelden dan voor de retailspaarmarkt.
Credit Europe Bank nv kreeg in maart 2009 van Moody’s een verlaging van de kredietwaardigheidsrating naar Ba2 van Baa3. De bank heeft volgens de kredietbeoordelaar een relatief hoog risicoprofiel door de uitstaande bedrijfs- en consumentenleningen in Rusland, Roemenië en Oekraïne.
De bank is bezig die blootstelling te verkleinen, ten gunste van de meer ontwikkelde economieën van de G10-landen. "Dat is een voortgaand proces", zegt Bakker.
Halverwege 2009 had Credit Europe Bank nog ruim de helft van zijn balans uitstaan in Roemenië, Rusland, Turkije en Oekraïne; de G10-landen waren goed voor 39%. De financiering haalde de bank op dat moment voor 81% uit spaardeposito’s uit Nederland, België en Duitsland.