Drie aandeelhouders Unilever tegen intrekken prefs

Drie aandeelhouders Unilever tegen intrekken prefsUnilever nv maakt maandag bekend dat drie grote aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering van dinsdag tegen de voorstellen voor aanpassing van de kapitaalstructuur gaan stemmen die zijn bedoeld…

Drie aandeelhouders Unilever tegen intrekken prefsUnilever nv maakt maandag bekend dat drie grote aandeelhouders tijdens de aandeelhoudersvergadering van dinsdag tegen de voorstellen voor aanpassing van de kapitaalstructuur gaan stemmen die zijn bedoeld om het stemrecht van de cumulatief-preferente aandelen te verminderen.
Het betreft de aandeelhouders ING, Aegon en ASR die tezamen een stemrecht van 30% in Unilever vertegenwoordigen.
Unilever kondigde op 29 maart 2010 aan om de 4% Unilever cumulatief-preferente aandelen in te trekken en machtiging te vragen voor het inkopen van de 6% en 7% Unilever nv cumulatief-preferente aandelen. Volgens het concern wordt hiermee het disproportionele stemrecht van de cumulatief-preferente aandelen verminderd.
Unilever meldt in het persbericht te zijn geinformeerd dat de drie aandeelhouders tegen de voorstellen zullen stemmen en ook de door hen gehouden cumulatief-preferente aandelen niet zullen aanbieden.
Het bedrijf denkt dat gezien de verwachte brede steun van andere aandeelhouders de voorstellen wel zullen worden goedgekeurd.