Het Super rendement rapport van 27 aug 2015 (Tom Lassing)

Ik heb als abonnee het Super Rendement Rapport van Jack Hoogland weer mogen ontvangen.
Deze kreeg trof ik er twee aandelen in aan waarmee ik een ‘klik’ heb.


Een Grieks aandeel van een bedrijf dat helemaal geen last heeft van de economische situatie van Griekenland. Het is echter bijna toevallig een Grieks bedrijf. Ze hebben dit jaar meer winst gemaakt, maar de koers daalde 28%.

grieksevlagvierkant

Als ze nu alles ‘los’ zouden verkopen, dan zou er geld overblijven. He3t bedrijf is nu namelijk meer waard dan de beurswaarde.
Het andere aandeel waar ik wat mee heb ik een Amerikaanse bedrijf dat woningen bouwt voor de onderkant en het middensegment van de Amerikaanse markt. Dat is het deel van de markt waar nog wel groei te vinden is.
Immers is Amerika aan het verarmen.
Men doet stapjes terug, maar wil wel in een nieuw huis wonen. Dit bedrijf is slechts een fractie meer waard op de beurs dan de waarde die het zou hebben als ze nu alles zouden verkopen. De winst van één jaar is genoeg om een beurswaarde te hebben die gelijk op loopt met de boekwaarde. Het bedrijf loopt bijzonder goed. Ze bezitten een enorme portefeuille aan bouwpercelen.
Veel van hun projecten liggen net daar waar de economie aantrekt en lonen stijgen. Men zit in een groeimarkt en gezien hun positie profiteren ze daar vol van. Ze zitten ook goed bij kas. Er is ruim een miljard beschikbaar, terwijl de uitstaande schuld slechts 150 miljoen is. http://www.stocktradingnieuws.com/