JP Morgan Chase boekt $3,3 mrd winst

JP Morgan Chase boekt ,3 mrd winstDe Amerikaanse bank JP Morgan Chase heeft in het vierde kwartaal van 2009 de nettowinst zien toenemen tot $3,3 miljard of $0,74 per aandeel. In dezelfde periode een jaar geleden werd een winst geboekt… JP Morgan Chase boekt ,3 mrd winstDe Amerikaanse bank JP Morgan Chase heeft in het vierde kwartaal van 2009 de nettowinst zien toenemen tot $3,3 miljard of $0,74 per aandeel. In dezelfde periode een jaar geleden werd een winst geboekt van $702 miljoen of $0,06 per aandeel.
De winst kwam hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij rekenden volgens Thomson Reuters op een winst per aandeel van $0,61. De omzet steeg tot $23,1 miljard, van $17,2 miljard een jaar eerder. Analisten gingen uit van een omzet van $26,8 miljard.
Ondanks de hoger dan verwachte winst noteert het aandeel JP Morgan vrijdag in de voorbeurshandel zo’n 2% lager na publicatie van de kwartaalcijfers.
Bestuursvoorzitter Jamie Dimon stelt blij te zijn met het behaalde kwartaalresultaat en de jaarwinst van bijna $12 miljard. Echter, hoewel de resultaten een verbetering laten zien onderkent Dimon dat ze tekortschieten op basis van een adequaat rendement op vermogen en het winstpotentieel van de bank.
Daarnaast stelt Dimon voorzichtig te blijven gezien de hoge consumentenkredietkosten en de aanhoudende hoge werkloosheid en zwakke huizenprijzen.
De voorzieningen voor slechte leningen bedroegen $8,9 miljard, tegen $8,54 miljard een jaar geleden en $9,8 miljard in het derde kwartaal van 2009. De divisie Investment Banking boekte een winst van $1,9 miljard, vergeleken met een verlies van $2,36 miljard een jaar eerder.