KPN verkoopt Belgische zakelijke tak aan Mobistar

KPN verkoopt Belgische zakelijke tak aan MobistarKPN nv verkoopt zijn Belgische zakelijke vaste grootzakelijke net-activiteiten aan Mobistar, meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.
Met de transactie is een bedrag van EUR65 miljoen gemoeid…. KPN verkoopt Belgische zakelijke tak aan MobistarKPN nv verkoopt zijn Belgische zakelijke vaste grootzakelijke net-activiteiten aan Mobistar, meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.
Met de transactie is een bedrag van EUR65 miljoen gemoeid. De te verkopen onderdelen zullen naar verwachting in 2009 een omzet halen van EUR50 miljoen. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en goodwill-amortisatie (EBITDA) komt in 2009 naar verwachting uit op EUR10 miljoen.
KPN heeft besloten niet langer te investeren in de Belgische grootzakelijke markt vanwege het zeer ongunstige competitieve klimaat bij de zuiderburen.
De transactie zal naar verwachting afgerond worden in het eerste kwartaal van 2010. De verkoop moet echter nog wel goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.