Mastercard boekt 24 procent hogere nettowinst

Mastercard boekt 24 procent hogere nettowinstDe Amerikaanse creditcardmaatschappij Mastercard Inc. heeft in het eerste kwartaal van 2010 de winst zien stijgen met 24%. Dat blijkt dinsdag tijdens de presentatie van de eerstekwartaalcijfers van het… Mastercard boekt 24 procent hogere nettowinstDe Amerikaanse creditcardmaatschappij Mastercard Inc. heeft in het eerste kwartaal van 2010 de winst zien stijgen met 24%. Dat blijkt dinsdag tijdens de presentatie van de eerstekwartaalcijfers van het bedrijf in New York.
De nettowinst kwam in het eerste kwartaal van 2010 uit op $455 miljoen, ofwel $3,46 per aandeel, tegen $367 miljoen, ofwel $2,80 per aandeel, in dezelfde periode een jaar eerder. De stijging was te danken aan een toename van de consumentenbestedingen en daarmee van het aantal creditcard-transacties.
Analisten geraadpleegd door Thomson Reuters voorzagen een nettowinst van $3,12 per aandeel, op een omzet van $1,27 miljard. De netto-omzet steeg het afgelopen kwartaal met 13% tot $1,31 miljard.
Daarnaast meldde het bedrijf dat het aantal Mastercard-creditcards wereldwijd in omloop is gestegen met 66% en het aantal verwerkte transacties is gestegen met 4,6%. De totale uitgaven met Mastercards wereldwijd stegen uitgedrukt in lokale valuta met 8,3%.