Olievoorraden VS stijgen onverwacht

Olievoorraden VS stijgen onverwachtDe voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn de afgelopen week onverwacht gestegen, blijkt woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van energie.
De voorraden ruwe olie stegen in… Olievoorraden VS stijgen onverwachtDe voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn de afgelopen week onverwacht gestegen, blijkt woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van energie.
De voorraden ruwe olie stegen in de week eindigend op 1 januari met 1,3 miljoen vaten tot 327,3 miljoen. Analisten geraadpleegd door Dow Jones hadden gerekend op een daling van 0,3 miljoen vaten.
De benzinevoorraden stegen met 3,7 miljoen vaten tot 219,7 miljoen. Analisten gingen uit van een stijging met 0,3 miljoen vaten.
De voorraden stookolie en diesel daalden met 0,2 miljoen vaten tot 159,0 miljoen vaten, waar werd gerekend op een daling met 1,8 miljoen vaten.
De capaciteitsbenutting van raffinaderijen kwam in de week eindigend op 1 januari uit op 79,86%, tegenover 80,27% vorige week en een verwachting van 80,5%.