Van Lanschot winstgevend in tweede helft 2009

Van Lanschot winstgevend in tweede helft 2009Van Lanschot heeft in de tweede helft van 2009 winst gemaakt, nadat in de eerste helft van vorig jaar nog een verlies van EUR46 miljoen moest worden geboekt. Dat heeft bestuursvoorzitter Floris Deckers… Van Lanschot winstgevend in tweede helft 2009Van Lanschot heeft in de tweede helft van 2009 winst gemaakt, nadat in de eerste helft van vorig jaar nog een verlies van EUR46 miljoen moest worden geboekt. Dat heeft bestuursvoorzitter Floris Deckers van de bank vrijdag gezegd in zijn nieuwjaarstoespraak.
"Na het dieptepunt van maart/april 2009 hebben de inkomsten in de rest van het jaar een stijgende lijn laten zien, mede dankzij de verbetering van de rentemarge", aldus Deckers. Eerder maakte Van Lanschot al bekend een nettowinst te hebben geboekt in het derde kwartaal. Van Lanschot gaf daarbij geen exacte cijfers.
Deckers meldt vrijdag dat de kapitaalpositie van Van Lanschot "onverminderd sterk" is, met een BIS-ratio van bijna 12% per 31 december 2009. Verder stelt de CEO dat het vertrouwen van het publiek in het bankwezen geleidelijk hersteld zal moeten worden. In dat kader haalt hij ook de aanbevelingen van de Commissie Maas aan.
"Wij zullen deze aanbevelingen ruim interpreteren en zijn in goed overleg met de Raad van Commissarissen bezig om het beloningsbeleid van de Raad van Bestuur aan te passen, inclusief noodzakelijke wijzigingen in vigerende contracten", aldus Deckers.