Vervoerscijfers Air France-KLM dalen in december

Vervoerscijfers Air France-KLM dalen in decemberAir France-KLM zag het passagiers- en vrachtvervoer in december dalen, maar verbeterde de bezettingsgraden dankzij een nog sterkere daling van de ingezette capaciteit, zo maakte de maatschappij maandag… Vervoerscijfers Air France-KLM dalen in decemberAir France-KLM zag het passagiers- en vrachtvervoer in december dalen, maar verbeterde de bezettingsgraden dankzij een nog sterkere daling van de ingezette capaciteit, zo maakte de maatschappij maandag bekend.
Het passagiersvervoer daalde 4,6%, bij een capaciteitsreductie van 5,5%, waardoor de bezettingsgraad 0,8 procentpunt steeg tot 79.7%. De groep vervoerde in december 5,5 miljoen passagiers, een daling van 5,1 procent.
Air France-KLM zegt dat in het passagiersvervoer de inkomsten per gevlogen eenheid blijven herstellen, hoewel deze onder het niveau van vorig jaar december blijven.
Het vrachtvervoer daalde met 8,5%, bij een capaciteitsreductie van 19,4%, waardoor de beladingsgraad met 8,4% procentpunt steeg tot 70,1%. Ook hier verbeterden de inkomsten per eenheid, maar als gevolg van de economische crisis en de daling van de brandstoftoeslagen zijn deze nog niet terug op het niveau van een jaar geleden.