Het eerste bedrijf dat $1000 miljard waard ging zijn (Jack Hoogland)

Vorige week gaf ik u in dit artikel zes namen van grote tech-aandelen die dit jaar de beursindices omhoog duwen. Drie van deze zes aandelen zou ik na een (zeer) forse koersdaling misschien een interessante belegging vinden. De andere drie hebben we op de lijst staan van ons rapport “De Nieuwe Internet Hype”. Dat zijn aandelen waarvan de koers met 90% tot 100% omlaag moet.

Een dikke maand geleden vertelde ik u in dit artikel dat Cisco in 1999 een supergezond, snel groeiend bedrijf was. Het enige probleem was dat het aandeel belachelijk duur was. Nadat de tech-bubbel barstte, daalde de koers van Cisco met 90%.
Nog veelzeggender is onderstaande grafiek van CSCO, die Jesse Felder gisteren op Twitter plaatste. Nét voordat de bubbel barstte, gaf Credit Suisse een “Strong Buy” advies voor het aandeel. Tegelijk voorspelde Credit Suisse dat Cisco het allereerste bedrijf ter wereld zou worden met een beurswaarde van $1000 miljard. Toen barstte de bubbel…
Nu zien we in de media hetzelfde soort berichten. Men vraagt zich af welk bedrijf (Amazon, Apple, etc.) als eerste een beurswaarde van $1000 miljard zal hebben. Typisch voor de top van een bubbel.