24 peperdure aandelen (Jack Hoogland)

Vorige week vertelde ik u in dit artikel waarom het in Trump’s belang is om ervoor te zorgen dat de Amerikaanse economie zo snel mogelijk in recessie gaat en dat de beurs zo snel mogelijk een (forse) daling voor de kiezen krijgt. Hoe sneller dat gebeurt, hoe gemakkelijker het is om de (terechte) schuld daarvan in de schoenen van zijn voorganger Obama te schuiven. Hoe groter zijn kans op herverkiezing in 2020.

De Amerikaanse economie groeide afgelopen jaar nóg meer dan in de jaren voordien door het maken van schulden. Het totale schuldsaldo van overheid, huishoudens en bedrijven steeg afgelopen jaar met maar liefst $2.600 miljard. Dat betekent dat maar liefst $5 extra schuld is gemaakt om slechts één schamele dollar aan economische groei te creëren. Dat kan onmogelijk goed blijven gaan. Trump gaat dus die recessie krijgen. Hij zal hem liever nu willen dan morgen.
Zodra beleggers die recessie beginnen te ruiken, zal de beurs een daling inzetten. Als je er goed op let, dan zie je dat Trump aanstuurt op recessie en beursdaling. De afgelopen dagen/weken zagen we geen verdere mededelingen over de plannen waar beleggers positief over zijn. Zoals belastingverlagingen en investering in infrastructuur.
Terwijl Trump de afgelopen juist méér heeft gehamerd op zijn “America first” mantra. Op protectionistische maatregelen waar ondernemers en beleggers nerveus van worden. Zie ook het nieuwsbericht van maandag. Trump tekende het document waarmee de VS zich officieel terugtrekt uit het TPP-handelsverdrag.
De kans is daarom levensgroot dat we een (forse) beursdaling voor de kiezen gaan krijgen. Je kunt daarvan slachtoffer worden. Of je kunt ervoor zorgen dat je ervan profiteert.
Lees hier hoe je daar maximaal van profiteert