80% VAR verklaringen Fraude? (Ingekomen stuk)

Ik kreeg deze mail toegestuurd van een trouwe lezer:
Over je verhalen over die belastinginspecteurs. Pas ook weer zoiets meegemaakt.
Bij een controle van de belastingdienst vertelde de belastingambtenaar dat minimaal 80% van de VAR verklaring fraude waren omdat ze eigenlijk gewoon in loondienst zouden moeten zijn. Op mijn vraag wie dan de VAR verklaringen afgeeft, hoe hij aan het 80% percentage komt en waar ik daar iets meer over kon vinden enz. enz. had hij geen echt antwoord. Het bleek zijn mening te zijn, en geen bewezen feit.
Zijn insteek als belastingambtenaar was dan ook dat het bij een VAR verklaring waarschijnlijk om fraude ging. Zo trad hij de betrokkenen dan ook tegemoet.
Zijn uitspraak en zijn houding zijn totale onzin maar hij ging wel zo te werk en haalde het bloed onder de nagels vandaan bij de ondernemers. Dat terwijl hij in zijn opstelling over het aantal frauderende (onder)aannemers gewoon geen gelijk heeft.
De wereld is snel aan het veranderen en daarmee de arbeidsverhoudingen ook. De wetgever, maar hij als belastingambtenaar houdt al die veranderingen niet bij.
Naast dus niet wetende dat de maatschappij flexibel aan het worden is en dat ook nog eens in een razend snel tempo; weet hij ook niet wat ondernemerschap is en gebruikt hij te pas en te onpas zijn positie als belastingdienstambtenaar om zand in de machine te gooien omdat hij zo graag alles bij het oude wil houden en gelijk wil blijven krijgen.
De belastingambtenaar heeft makkelijk praten. Namelijk hele mooie werktijden, een goed loon, prima arbeidsomstandigheden en zaken opvragen binnen dagen, terwijl ze zelf over de terugkoppeling maanden kunnen doen.