Aanpak US Option Trader

{jcomments off}Als een aandeel 50% van zijn waarde verliest, zal je eerst 100% winst moeten maken om weer op breakeven uit te komen. Dat is eenvoudig uit te rekenen. Maar wat is er nodig om een nog groter verlies te compenseren? Een mooi voorbeeld is het aandeel Boeing Co (BA). In 2007 noteerde het aandeel nog ruim $ 100,-. De top werd gezet op 25/7/2007 toen intraday $ 107,83 werd bereikt. Na een dubbele top die 3 maanden later werd gezet, is het aandeel in bijna 1½ jaar gedaald naar $ 29,05, een stand die intraday op 3/3/2009 werd behaald. Een daling van ruim 75%.

 

Inmiddels is het verlies weer goedgemaakt. Afgelopen vrijdag bereikte het aandeel BA een nieuwe all time high met een stand van $ 122,52. Een winst van maar liefst 422%. Behoorlijk indrukwekkend, zou je zeggen. Echter, we zijn inmiddels wel 4½ jaar verder en per saldo – als je een fundamentele aandelenbelegger bent – is het aandeel slechts een paar tientjes opgeschoten.

Hoezeer wij ook geloven in fundamentele analyse, wij respecteren te allen tijde de markttrend en de technische indicatoren. Deze hadden tijdig aangegeven om uit het aandeel te stappen, danwel deze links te laten liggen tot de kansen verbeterden. Combineer dit met een passende optiestrategie en de beste optieseries en de toekomst lacht je toe.

Klik hier voor meer informatie over de aanpak van US Option Trader.