ABNAMRO gaat aanbod voor beleggers versoberen (Tom Lassing)

ABNAMRO gaat flinke aanpassingen aanbrengen in haar service aan beleggers. De vraag is eigenlijk waarom beleggers nog altijd via ABNAMRO willen beleggen, maar ik geef toe, ik heb er ook op een heel oude rekening nog altijd enkele exotische aandelen staan.
ABNAMRO wil naar eigen zeggen beleggers tegen zichzelf beschermen. Zo gaat ABNAMRO bepaalde beleggingen niet meer mogelijk maken.
In feite is het gewoon een bezuinigingsmaatregel, want er wordt door de ABNAMRO klanten amper gehandeld in veel van die vrij exotische beleggingen.
Vroeger, voor het jaar 2000, was ABNAMRO één van de beste aanbieders in Nederland. Je betaalde je scheel aan kosten, maar ik kon via ABNAMRO overal in de wereld beleggen.
De kosten zijn lager dan toen, maar in vergelijking met andere aanbieders nog altijd extreem hoog bij ABNAMRO, maar het aanbod is zeker na de laatste aankondiging van de bank heel veel kleiner geworden. Ik kan nu ook zelf al veel niet meer doen en moet om te handelen in mijn resterende exotische aandelen ABNAMRO bellen om hen de transactie te laten doen. Eigenlijk moet ik daarom ook slim zijn en de posities gewoon sluiten. Ik kan ze nu immers via bijvoorbeeld www.beursrekening.nl weer gewoon openen.
Via deze rekening kan ik alle nu in bezit zijnde posities weer innemen, maar tegen veel lagere kosten. Die paar euro kosten, daar hoef ik het niet voor te laten.
Het is in feite gekkenwerk om nog via ABNAMRO te willen beleggen. dat geldt voor mij, maar geldt in feite voor alle beleggers.