AEX bezig met laatste loodjes

We gaan de overdrijvingsfase in, waarbij de realiteit totaal over het hoofd gezien wordt. Crisis, what crisis? Laten we niet vergeten dat er ongelofelijk veel geld in de stimulering van de economie is… We gaan de overdrijvingsfase in, waarbij de realiteit totaal over het hoofd gezien wordt. Crisis, what crisis? Laten we niet vergeten dat er ongelofelijk veel geld in de stimulering van de economie is gestopt, maar dat kan niet veel langer standhouden. De kern van de problemen zit in de alsmaar oplopende werkloosheid, waardoor de bestedingen van de consument niet toe kunnen nemen… (uiteraard eerder andersom).
Volledige euforie, maar bedenk één ding: dat is bij iedere top zo. Ook vandaag zijn er nog geen signalen voor een geplaatste top, maar we bevinden ons in golf 5 van C en daarmee zitten we in een uittoppingsproces dat nog gerust enige tijd kan duren.
Voorkeursscenario
De beweging vanaf 195 punten verloopt via een groot ABC-patroon en dit betekent dat we niet impulsief omhoog gaan (geplaatste bodem) maar correctief (tussentijdse bodem).
De AEX zit inmiddels in de laatste opwaartse golf: golf C. Binnen deze golf C zitten we inmiddels in de vijfde subgolf welke nog ruimte heeft richting 330 punten, met een maximale uitloop naar 337 punten voor dit jaar.
Deze week zijn we in de zone van het koersdoel van golf C aangekomen, maar het valt op dit moment niet te zeggen waar de top precies zal komen. De komende sessies zullen het plaatje verder moeten inkleuren. Het enige dat ik nu met grote zekerheid kan stellen, is dat de lange termijn daling definitief is begonnen als de AEX onder 296,50 punten komt.
De index wordt omhoog geduwd in deze expiratieweek en het moge duidelijk zijn waar de belangen liggen voor de komende twee handelsdagen. De big dogs zitten long en wie maakt hen wat? De positieve gaps vliegen ons om de oren, dus als men is uitgeraasd, zijn er flink wat niveaus welke nog gedicht kunnen worden.
Leon van Dam
Optiespecialist
Voor de bijbehorende grafiek verwijzen wij u naar het weekblad