Alle seinen staan nu op donkerrood! (Jack Hoogland)

Vorige week vertelde ik u er in dit artikel al over, maar dinsdag werden de officiële cijfers bekend. Zie de krantenkop hieronder. Autoverkopen waren in de maand juli maar liefst 5,7% lager dan vorig jaar. Da’s een enorme daling. Maar dit is pas het begin.

Op het hoogtepunt van de bubbel (vorig jaar) werden in de VS ruim 18 miljoen auto’s op jaarbasis verkocht. Dat is nu al gedaald naar 16,5 miljoen. Tijdens de kredietcrisis daalden autoverkopen naar 9 miljoen. Terwijl er toen géén sprake was van een bubbel op de automarkt.
Nu is er sprake van een enorme, nooit eerder geziene bubbel. Alle seinen staan op donkerrood. Deze crisis zal een stuk dieper zijn dan de vorige. Wat te ver omhoog gaat, knalt daarna minstens net zo hard weer omlaag.
5,7% lagere autoverkopen, fors lagere winstmarges, fors minder nieuwe autoleningen, fors stijgende betalingsachterstanden op bestaande autoleningen. Daar wordt een autoverkoper of kredietverstrekker niet vrolijk van!
Dit is een crisis die faillissementen gaat opleveren. Die dus 100% koersdalingen gaat veroorzaken. Zo’n kans mag je als belegger niet laten liggen.