Amazon.com biedt kansen (Rendabel Beleggen)

YTD: 59,84% K/W: nvt Koers: 496,07
Amazon is een van de grootste E-commerce ondernemingen ter wereld. De resultaten over het 2de kwartaal van 2015 verrasten in positieve zin vriend en vijand. De omzet steeg met een sterke 20% tot een bedrag van $ 23,2 miljard. Gecorrigeerd voor de dure dollar bedroeg de omzetstijging zelfs 27%.
De nettowinst bedroeg $ 92 miljoen ofwel $ 0,19 per aandeel. Dat was een bijzonder grote verrassing, want de markt rekende op een verlies per aandeel van $ 0,14. De operationele marge kwam uit op 2% en dat was een hele verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal. Toen kwam de marge nog uit op 1,1%. De post operating expenses groeide met 17% tot een bedrag van $ 22,7 miljard om daarmee lager uit te vallen dan de omzet.
De belangstelling van analisten en beleggers gaat tegenwoordig vooral naar de ontwikkeling van Amazon Web Services (AWS). Dit bedrijfsonderdeel is een van de belangrijkste aanbieders van diensten in the Cloud. Verwachtingen voor deze divisie zijn hooggespannen. Het moet het paradepaardje worden van Amazon.com, hoewel deze divisie ongeveer 8% aan de totale omzet bijdraagt. De groeicijfers wijzen echter op een mooie toekomst. Over het 2de kwartaal groeide de omzet met maar liefst 81% tot een waarde van $ 1,82 miljard. De markt was uitgegaan van een groei van pakweg 50% na de sterke groei van 41% in het eerste kwartaal.
Amazon.com is ook vol vertrouwen over de uitkomsten van het 3de kwartaal. De omzet zal met ongeveer 18,5% stijgen naar een bedrag van $ 24,5 miljard. Het operationeel inkomen komt uit op een verlies van $ 480 miljoen tot een winst van $ 70 miljoen. Traditiegetrouw is het 4de kwartaal het belangrijkste kwartaal. Dan gaan de Amerikanen vanaf Thanksgiving, donderdag 26 november, uitgebreid inkopen doen voor Kerstmis. De verwachtingen voor dit jaar zijn hooggespannen, omdat het economisch weer beter gaat in de Verenigde Staten en de werkgelegenheid nog steeds sterk groeit!

amazon10nog2015
Als het jaar goed eindigt voor Amazon.com, dan kan de koers voor het einde van het jaar oplopen naar $ 550, ofwel een plus van 10,9%. We zijn bescheiden met onze aanname, want in de markt circuleren koersdoelen tot $ 700 voor 2016! Dat impliceert een plus van 41% vanaf het huidige niveau. Wij bevelen een stop-loss aan op $ 490.