Amerika moet General Motors’ voorbeeld volgen

Keer op keer wist de Amerikaanse economie in het verleden op te leven. Amerika overleefde niet alleen de rampzalige seventies, ze werd nog veel sterker dan voorheen!
General Motors was ooit de grootste autofabrikant ter wereld. Het bedrijf ging uiteindelijk ten onder aan verplichtingen zoals pensioenen en ziektekosten. Ook de lonen waren ondertussen veel te hoog geworden.
Het bedrijf maakt nu kwartaal na kwartaal weer winst!

Hoe is het mogelijk?
Uiteindelijk is het heel simpel. Het bedrijf heeft alle verplichtingen afgestoten en heeft haar vroegere eigenaren met een kluitje het riet ingestuurd.
Daarna was zakendoen een makkie.
Amerika kan wel eens gaan besluiten precies hetzelfde te doen. Ze doet dat mogelijk wel eens eerder dan menigeen denkt.
Er is immers geen uitweg meer. Zelfs Standard & Poors heeft al aangegeven dat de hoogste kredietwaardigheid voor Amerika niet houdbaar is. Zodra de AAA status aangetast is, gaat het snel bergafwaarts. De rente loopt dan uit de hand en het verhaal is in feite dan over.
Als Amerika echter in één klap haar vroegere schulden nietig verklaard, dan heeft het land ineens veel minder openstaande verplichtingen. De meeste schulden liggen in het buitenland. Dat is dus niet het probleem voor Amerika. Natuurlijk hebben die buitenlanden dan een probleem, maar ook dat deert Amerika niet. Als buitenlandse bedrijven er door in de problemen komen, dan nemen Amerikaanse bedrijven de bedrijvigheid graag over. Amerika kan op dit moment nog de wereld een probleem in de mik schuiven. Wachten ze te lang, dan zal China zo machtig worden dat het Amerika in het verderf kan stoten. Ze glimlachen nog altijd naar elkaar, maar met de tanden stijf op elkaar. Wie naait wie uiteindelijk het eerste een enorm oor aan?