Amerikaanse senator sprak eerst, dacht later

De Amerikaanse senator Joe Walsh vergaloppeerde zich in zijn idee over Israël en Jordanië.
Volgens Joe zouden de Palestijnen Israël moeten verlaten en naar Jordanië moeten gaan, of als ze Israël niet zouden verlaten de consequentie moeten dragen dat ze tweederangs burgers met minder rechten zijn.
Het klinkt zo logisch, de Palestijnen in Jordanië en de Joden in Israël…

Bijna net zo logisch als Hitler die verklaarde dat Duitsland alleen voor Ariërs was… Of is dit anders? Zo ja, waarin is het dan anders?
Dit is toch gewoon een voorstel tot het etnisch zuiveren van de staat Israël? Dat is toch ook wat Hitler met Duitsland wilde doen? Hitler en zijn boevenbende schoten door en begingen zeer ernstige misdaden tegen de menselijkheid, maar is wat de Palestijnen aangedaan wordt ook onderhand niet een misdaad tegen de menselijkheid aan het worden?
Is de basis van het idee, namelijk etnisch zuiveren, niet al fout vanuit het uitgangspunt?
Overigens kwam het idee officieel niet uit Israël zelf, maar uit Amerika. Joe Walsh maakt deel uit van de Tea party. Een groep mensen die ‘denken’ maar lastig vinden omdat het in de weg staat van de heilstaat die ze voor ogen hebben. Een staat met geen vrijheid, behalve als je ‘hun’ waarheid en ‘hun’ geloof aanhangt. Je hebt alle vrijheid dat geloof en die politiek te belijden. Voor andersdenkenen is er echter geen ruimte in de staat die de Tea party voor ogen heeft.
Overigens opvallend dat er geen Amerikaans Joods protest kwam naar aanleiding van de uitspraak van Joe Walsh. Dat is gek, omdat de Joden in Amerika een minderheid uitmaken. Een minderheid met alle burgerrechten. Ze vinden het blijkbaar volkomen normaal dat ze in Amerika alle rechten hebben, maar vinden het blijkbaar even normaal dat een Amerikaan stelt dat de burgerrechten van Israëlische burgers die niet Joods zijn in Israël maar afgenomen moeten worden.
En als die Amerikaan binnenkort ook Amerika wil zuiveren van andere geloven? Wanneer gaan die Amerikaanse Joden dan wel protesteren?

Of zoals die priester in de 2e Wereld Oorlog: Toen de Joden gehaald werden, protesteerde ik niet. Toen de homo’s gehaald werden protesteerde ik niet. Toen de Roma gehaald werden, protesteerde ik niet. Toen ik uiteindelijk gehaald werd, was er niemand meer om nog voor mij te protesteren.
– Daarom protesteer ik wel en ook als het me niet aangaat. De Joodse gemeenschap in Amerika zou moeten nadenken, ook als Tea party idioten het niet doen.