Bescherm uw vermogen!

Heel wat services pakken uit met ongelooflijke rendementen, maar wat als het fout loopt?
Ook op deze website zijn er heel wat services die uitpakken met gigantische rendementen. Is dat allemaal wel mogelijk? Natuurlijk! Maar al eens nagedacht over de mogelijke risico’s die u hiermee loopt?

Beleggers denken graag aan de winsten die ze kunnen maken op een trade. Ze zijn hun geld al aan het tellen voor het verdiend is. Zo vergeten ze deftig na te denken over de risico’s die ze lopen. En dat is jammer. Als u naar de beurs stapt, dan stelt u uw kapitaal bloot aan risico. Dat kan goed aflopen. Maar wat als u even niet oplet? Dan kan het helemaal fout lopen!
U moet uw handelskapitaal daarom optimaal beschermen. Foutieve trades mogen slechts een beperkte invloed hebben op uw kapitaal.

Wie is verantwoordelijk?

U mag doen met uw geld wat u maar wilt. Een tip gekregen over een beloftevol aandeel? Positioneer u gerust om daar van te profiteren. U moet namelijk aan niemand verantwoording afleggen als het fout loopt. Misschien wel aan uw partner… Dus wat als het moest mislopen? Dan schuift u de schuld toch af op iemand anders? Een service die u een verkeerd advies heeft gegeven, bijvoorbeeld.

Het is eigen aan beleggingsnieuwsbrieven dat ze af en toe verkeerde adviezen geven. Niemand kan de markt altijd met 100% zekerheid voorspellen. Laat u dus niets wijsmaken. Hoge rendementen zijn mogelijk, maar meestal staan daar ook grote risico’s tegenover. Beleg nooit uw ganse vermogen in die ene beloftevolle tip. Wees altijd heel voorzichtig met uw kapitaal. Finaal gezien bent u trouwens zelf verantwoordelijk voor de manier waarop u met uw beleggingskapitaal omgaat.

Bepaal daarom op voorhand hoe u het hoofd zal bieden aan de tegenslagen en de verlieslatende beleggingen. Volg nooit blindelings het advies van een beleggingsnieuwsbrief, maar analyseer eerst of het advies past binnen uw trading plan en uw risico parameters. Maar hoe gaat u best om met dat risico? Lees er alles over in mijn ebook Leren Traden.